Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2017 17:38 - След Омир и Орфей стана... турчин! Турската "културна" инвазия в България върви с ускорени темпове
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 1373 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дума 21. Август 2017 , брой: 162 Огнян Стамболиев
Миналата седмица медиите оповестиха поредната провокация на скандалния Кемил Рамадан от Пазарджик, който обяви, че внася в Столичната община документи за строеж на грамадна джамия на мястото на известните Царски конюшни. В нея щели да се инвестирт 30 млн. лв. и тя непременно трябвало да е в центъра на столицата. Мюфтийството, разбира се, веднага се дистанцира от провокацията. Но случката отново ни връща към темата за турската инвазия у нас, която е официална политика на южната ни съседка.
Доктрината "Йозал", дело на турския политик Тургут Йозал, за която можем да прочетем в книгата му "Турция в Европа" (преведена с турски пари с пропагандна цел на основните езици в Европа). Тя представя нелепите претенции на Турция да стане "световна сила" и да "възстанови Османската империя". Чрез груба, елементарна манипулация и най-безцеремонно фалшифициране на фактите от историята, авторът й се опита безуспешно да защити тезата, че мястото на тази азиатска държава е в културна Европа. Според неговите "доказателства" нашата европейска цивилизация била всъщност... турска! Турция била "майка, начало на много други цивилизации от... "най-дълбока древност", дори на древногръцката и йонийската, чието правилно име било "анадолска", т.е. "турска".
Според Йозал: "Европеизацията на турците започва с приемането на исляма, с приноса на великите турски философи и теолози (интересно кои, не открих такива дори в Енциклопедия Британика!). В средните векове Европа познавала Аристотел и Платон, но това станало само благодарение на турците. В наши дни това може би изглежда странно за някои, защото в тяхното съзнание имало пропаст, разделяща Запад от Изток, Велика Турция от Европа. Днес византийската култура се приема за част от западната цивилизация. След като посочихме сходствата между Османската и Византийската империя, можем да заключим, че османската култура е също неразривна част от западноевропейската цивилизация".
И още по-ясно: "Византийската империя е била преди всичко една анадолска държава. В IX век пр.н.е. в Анатолия (Анадол) поетът Омир - нашият велик сънародник - турчин, поставя началото на това, което ще бъде наречено по-късно съвсем неправилно и несправедливо "гръцко чудо".
Тези нелепости, разбира се, будят смях, но и известна тревога. Защото политиката на неоосманизма бе затвърдена с идеите на Ахмет Давутоглу за "меката сила". Турция вече повече от две десетилетия настъпва в България (чрез противоконституционното ДПС, напоследък - чрез още по-наглата ДОСТ). Последиците са тъжни и след време ще бъдат фатални! В Анкара вече подготвиха модел на "знаме на турците в България"! А България, за разлика от всички други съседни държави, все още няма национална доктрина. У нас дори учебниците по история и литература се осакатяват и извращават в угода на чуждите интереси. А политиците нехаят.
Турция отделя много средства за своята пропаганда в чужбина и особено в България, която счита за своя провинция. В последните години се издадоха с турско финансиране няколкостотин турски книги, повечето от тях, като изключим Орхан Памук, разбира се, са типични образци на третокласната литература. В България вече нахлуха и турски издатели като "Ерен Медия Груп" с целта да залеят нашия книжен пазар предимно с турски "шедьоври". Голяма, непростима грешка правят някои наши издателства, че приемат тези пари и произвеждат подобна книжнина. Издадоха се хвалебствени книги и за реформатора Кемал Ататюрк, в които естествено не се споменава, че през 1938 г. той е провел Втори арменски геноцид (след като е подпомагал младотурците и в Първия през 1915 г.) - в гр. Дерсим лично по негова заповед са били зверски избити над 100 000 арменци. Ататюрк е бил любимият политик на Адолф Хитлер, който съхранявал бюста му в кабинета си!
Още по-голяма е вината на няколко телевизии, които вече години излъчват масирано турски сапунени сериали, които откровено се опитват да излъскат образа на тази азиатска държава и да ни я представят като близка в културно отношение. Но и с просто око се вижда, че това е нереален, идеализиран образ на една държава, в която са потъпкани човешките свободи, в която биват убивани с камъни от близките им стотици "прегрешили" млади момичета и жени. Да се чуди човек защо имаме този скъпоструващ и безсмислен орган СЕМ!
В бившия български гр. Одрин (в древността Адрианопол) на огромна държавна субсидия се радва т.нар. Тракийски университет, чиято основна задача е пропагандирането на турската култура в България и на Балканите. В него редовно се канят срещу щедро заплащане наши преподаватели, приемат се за студенти наши младежи. Целта е проста и ясна: "меко" разширяване на турската културна инвазия за сметка на българската духовност.
Пак с турски пари някои наши безродници, като например историчката Теодора Бакърджиева от Русенския музей, пишат и издават книги в прослава на убиеца Мидхат паша, като го сравняват с... Петър Велики. Други - пак срещу добри суми, пропагандират измислицата за т.нар. помашки етнос в Родопите, като се опитват да отродят стотци българи от родината им. Но явно ние сме доста търпелив народ, може би и заради това сме оцелели през онези ужасяващи пет века на дивашко робство, насилие и геноцид. Като държава ние не сме казали едно твърдо "не" на това посегателство върху нашата история, култура и духовност.
Недоумявам защо се мълчи, че в страната ни се строят безконтролно джамии, те никнат като гъби, в Родопите има села с по 20-ина жители и с по две джамии! Излъчват се новини на турски език по централната ни телевизия, все още се издържат и два турски театъра в Разград и вече почти турцизирания Кърджали - държавни и уж, професионални, но със самодейци, за кючеци и маанета и за предизборните кампании на протурските партии!
Нашите безхаберни управници от ГЕРБ стигнаха дотам, че позволиха Турция да преустрои древните Тракийски римски терми "Аква калиде" край Бургас в музей на... хамама (баните) на турския султан Сулейман Великолепни - един от най-страшните главорези в световната история, при когото тъмните векове на геноцид над българите стигат една от връхните си точки. А джамията в центъра на опожарената от турците Стара Загора с избитите 14 500 българи, сега е обявена за Музей на религиите, по-точно на... исляма. И всичко това е дело на Бойко Борисов, Вежди Рашидов и кмета на Бургас Димитър Николов.
Кърджали все още носи грозното си име от робството - българското трябва да се върне и то е Вишеград, което означава "горна крепост". Преди време тук се проведе поредната среща на писатели от Балканите, организирана от някаква си "академия", назована гръмко... "Орфеева лира"! Турски "писатели" и "културни" дейци се свързват с тракийския певец на Родопа - Орфей, и правят нескопосан опит под турския полумесец да обединяват интелигенти от полуострова. И всичко това се прави с пари на българските данъкоплатци - от фонда на Общината, Съюза на българските писатели и най-вече от Министерството на културата, което субсидира българските народни читалища. В грубо нарушение на Закона за българските читалища, според който тези уникални институции трябва да служат на българската култура. Срещата - пета, юбилейна, беше повод да се рекламира кандидатът на ДПС за кмет на този изстрадал български град Хасан Азис. А повечето от писателите, с някои изключения, бяха от "втора ръка" и, разбира се, не от всички страни на региона. И на мястото, където се проведе, е окачено турското знаме с полумесеца!
Погледнах листата на читалищата от Кърджалийския район - 20 от тях, т.е. повечето, са вече напълно турцизирани, въпреки че носят имената на Ботев, Вазов, Славейков. С турци секретари - директори, управителни съвети с по един-двама българи (купени ?), с дейност, свързана почти изцяло с турската пропаганда. Там дори се правят по цели седмици тържества, посветени на... Турската република; чества се "великият" Ататюрк; пропагандират се турските обичаи и език. В същото време това население, особено младите, вече не може да говори български и целенасочено и упорито се турцизира. Невръстни деца пеят химна "Турция е в сърцето ми!"... Пропагандира се открито дори радикалният ислям.
А после се чудим защо тези райони вече не приличат на райони от европейска и християнска България. Никой ли не мисли как нещастното Косово бе отцепено от Сърбия и защо в селата между Охрид и Скопие са нацвъкани навсякъде новички джамии - като извадени под калъп? Никой не обръща внимание на турската политическа, ислямистка и "културна" инвазия у нас, на масовото турцизиране на българите помаци, които доскоро не знаеха, а и днес все още не знаят, турски! Целенасочено се изтрива българската историческа памет, а това отслабва имунната система на нацията. Нещо, което нашите мъдри управници не са разбрали или пък просто не искат да разберат.
Наистина, какво да очакваме от тях, след като преди няколко години на Втори юни телевизионен журналист (може да го видите в Интернет) попита Цветан Цветанов срещу кого се е сражавал Христо Ботев на Вола и отговорът след пауза, цитирам буквално, беше: "Ботев се е сражавал на Вола... срещу турските представители... тогава в България."  



Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Орфей не е турчин, а
21.08.2017 05:56
македонец!
цитирай
2. balar - Любопитно е кой стои зад съвременните
21.08.2017 10:38
"автохтонисти", сред които има доста помаци. Странно е, че най-непопулярната теория разполага с най-много средства за разпространение, като център е южна България.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 3032887
Постинги: 3517
Коментари: 2405
Гласове: 1311
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031