Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2015 13:55 - Под Прикритие Сезон 5 – Слухове и Факти, Размисли и Страсти
Автор: bgcino Категория: Изкуство   
Прочетен: 1328 Коментари: 0 Гласове:
0



ВАЖНО !!!
Статията съдържа спойлери от 4- тия сезон


image

Джаро умира. Инспектор Попов се озовава в затвора. Изневиделица придошлата дъщеря на Джаро – Ния – се оплита във все по-сериозни игри с мафията и разследващите органи. Мартин вече е инспектор на ГДБОП и неговият нов начин за справяне с престъпленията по улиците му изглежда все по-сложен, а за Иво сякаш няма сила, която да го спре, за да се изкачи до върха на най-тъмната и носеща опасности йерархия… Накратко, по горе-долу такъв драматичен и класически за сериала начин приключи четвъртия сезон на култовата българска продукция Под Прикритие. Какво ще се случи по-нататък и изобщо ще има ли възможността родният зрител да научи за развоя на следващите събития? Колко трябва да чакаме и ще има ли за какво. Накратко – днес, задаваме въпроса, който вълнува почти цялата активна българска аудитория на родните сериали и филми „Ще има ли Под Прикритие Сезон 5?” .

image

Първоначалните данни, за жалост, се появиха от неясни и по-скоро жълти източници, според които пети сезон на гениалния екшън сериал Под прикритие няма да има. Изтъкната причина бе липса на пари и неизяснени пререкания между отделните членове и помощници в екипа. Така, стана ясно, че неразбориите около бюджета и финансирането на проекта ще доведат до окончателното спиране на сериала. Нещо повече – в публичното пространство се разнесе и слухът, че голяма част от актьорите – включително Марин Вълев, познат вече просто като Куката с ролята си в Под прикритие – все още чакат приходите си от четвърти сезон. Отделно, много медии гръмнаха със заглавия от типа на „За Куката Под прикритие приключва” и „Под прикритие е затворена страница за Вълев”. Наред с това, някои от слуховете клоняха и към силни разногласия и спорове между продуцентския екип и БНТ. Така нареченото в жълтото пространство „безразличие” на актьорите от сериала, допълнително оправдавало клюките, че пети сезон нито се очаква, нито ще има. Като примери се дадоха Захари Бахаров, който уж се бил преориентирал изцяло към воденето на хитовата Нациоанлна лотария, както и Владо Пенев, който се отдал само на новата си постановка Агенти, на която той е и режисьор. Вярно ли е всичко това и да се отказваме ли от традиционното за времето преди премиерата на сериала чакане?

image
Истината, за щастие, винаги е далеч по-различна от писанията на жълтите издания. В действителност, Захари Бахорв е вече доста изявен водещ на ТВ предаването за милиони, но, наред с това, нека ви припомним и друг факт, касаещ неговата ангажираност напоследък – дебютът му в още по-култовия, но на световно равнище, сериал „Игри на тронове”. Всички тези факти могат да говорят за едно нещо със сигурност – Бахаров е все по-ценен актьор и професионалист и големите успехи за него тепърва предстоят. Това на каква база обаче трябва да се възприема като пълно безразличие към продължението на Под прикритие. Най-малкото, нека отбележим и фактът, че не актьорите, а продуцентите взимат решение дали да има продължение на сериала, или не… А що се касае до Владо Пенев, с малкото отклонение в участието си в служебното правителство миналата година като Министър на културата, той си е човек на театъра и беше въпрос на време да направи и своя собствена продукция. Продължението на Под прикритие, със сигурност, няма да попречи на плановете му в областта на театралната режисура. Но да се върнем към Бахаров….В действителност, самият той опроверга слуховете, че пети сезон няма, а заяви в официално интервю „Пети сезон на Под прикритие ще има, а снимките към него са насрочени за лятото на 2015 година”. Що за паника тогава? Почти всеки сезон на филма се снима през лятото, а в края на годината той излиза на екрана на БНТ? От другата страна, и Димитър Митовски – създателят на филма – заяви изрично, че нито финансови проблеми, нито някакви неразбории или скандали се въртят около екипа на продукцията. Нещо повече – Митовски дори бе така добър да издаде и няколко подробности около новия пети сезон. Той намекна, че е напълно възможно снимачната площадка на сериала да се пренесе отново на чужда територия в известна смисъл. Продуцентите на Под прикритие са останали повече от доволни от прокарването на турската линия във филма и е много възможно тенденцията да се запази, като интересът този път е към друга наша съседка – Македония. И ако се питате защо не говорим за Мариян Вълев и неговото участие в пети сезон на Под прикритие, ще кажем само едно – Я, стига! Че за къде е сериалът без Куката? И още нещо – напомняме ви, че в екипа на сценаристите по четвърти епизод влиза самият Вълев. Смятате ли, че след успеха на сезона Вълев ще си тръгне току-така от Под прикритие…

Накратко – Под Прикритие Пети Сезон ще има! Очакваме го в края на годината или най-късно – началото на идната, а що се касае до това какво ще се случи, знаете много добре, четова до последно се пази в голяма тайна. Та нали точно неочакваният обрат е отличителната и носеща толкова успех черта на сериала!?

image      



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgcino
Категория: Изкуство
Прочетен: 26233
Постинги: 15
Коментари: 1
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930